Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
ONLİNE MUAYENE
ONLİNE RANDEVU
SONUÇLARI GÖR

Radyofrekans Uygulamaları Nelerdir?

Radyofrekans Uygulamaları Nelerdir?
29.10.2020

Radyofrekans Uygulamaları Nelerdir?

RADYO FREKANS KOTER CİHAZI NEDİR?

200 KHz-27MHz arasında olan yüksek frekanslı elektrik akımı ile özel bir iletken aracılığıyla, 15-400 Watt aralığında enerji üreterek dokuda yakarak kesme ve pıhtılaşma yapabilen cerrahi alanda kullanılan bir alettir. Radyofrekans koter teknolojisinde yüksek frekanslı elektrik akımı dokuya iletilir ve hasta elektrik akımının bir parçası olur. Yüksek enerji gücü ve yüksek voltaj kullanılır.

RADYO FREKANS KOTER CİHAZI NASIL KULLANILIR?

Radyocerrahi 4MHz yüksek radyofrekans dalgaları kullanılarak yumuşak doku üzerinde kesme ve koagülasyon yapmaya yarayan, basınç gerektirmeyen, işlemleri minimum doku hasarı ile gerçekleştiren bir metottur. Monoplar ve bipolar kullanım avantajları sağlar.

RADYOFREKANS ELEKTROCERRAHİ ÜNİTE

4 MHz Radyofrekans Elektrocerrahi (RF Koter) Cihazı

- Dr. Oppel elektrodu kendini ısıtmaz. Hücre dokusunun elektrodla teması, ısı enerjisini oluşturur ve hemostazi (kanamanın durdurulmasını) sağlar.

- 4 MHz radyo frekansı, su içinde bile hassas doğrulukta kesme ve derin koagülasyonu sağlar.

- Koagülasyon derinliği, seçilen elektroda göre 2, 3 yada 5 mm olarak belirlenir.

- Klasik cihazlarda kullanılan yüksek elektrik akımları nedeni ile oluşabilecek elektrik sıçramaları Dr. Oppel cihazında görülmediği için, çevresel dokularda hasar ve karbonizasyon oluşmaz.

Nevüs (Ben) ve Çillerden Kurtulma

Cihazı sürekli (continuous) moda ve 3-4 çıkış gücü aralığına ayarlayarak, iğne elektrod yardımıyla vaporizasyon (buharlaşma) sağlanır. Çevre dokulara zarar verilmemesi sebebiyle, operasyon sonrası iz kalmaz.

Siğil, Com, Kondilom ve Polip'lerden Kurtulma

Sürekli modda çerçeve veya elmas elektrod kullanılarak resekte edilir.